Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Márciusi tűnődések- Vona Gábor
  2008-03-18 14:33:20, kedd
 
  Márciusi tűnődések- Vona Gábor értékelője!
Publicisztikák

2008.03.17.

Március 13-án Mosonmagyaróváron, a Pártok Házában tartott lakossági fórumot Vona Gábor a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke. A rendezvényen, mely 18:00 órai kezdettel lett meghirdetve, szépszámú érdeklődő és szimpatizáns vett részt.

Az Elnök úr összefoglalta a jelenlegi politikai, gazdagsági állapotokat, valamint beszámolt a március 12-én, a Magyar Gárda ügyében történt bírósági tárgyalásról. Természetesen mint minden ilyen előadáson, az érdeklődők mellett részt vetek Gárdisták is, akik fegyelmezetten kísérték figyelemmel az előadót.

A rendezvény előtt sikerült megszólaltatni Vona Gábort, aki készségesen válaszolt néhány hozzá intézett kérdésre.

- Elnök Úr, legyen kedves röviden értékelni a bírósági tárgyaláson történteket és véleményét megosztani velünk!

- A március 12-i napot egyértelmű sikernek tartom, a vágy, ami egyesekben az ellenoldal részéről él, hogy a Magyar Gárda Egyesületet ott helyben feloszlassák, ez a vágy nem teljesült, egy újabb tárgyalási napot kellett a bíróságnak kitűznie, mely nap május 19-én lesz. Ez egy hosszadalmas procedúra, még ha esetlegesen a hatalom el is éri a célját, bár ennek nem látom a valószínűségét. A tények tudatában március 29-én ismét gárdista avatás lesz, amely által egy újabb felemelő érzéssel leszünk gazdagabbak.

- A közelmúltban három Jobbik tag kilépett a pártból, köztük alapító tag is. Mi a véleménye?

- Igen, nem tartom jónak az időzítést, hogy pont a Magyar Gárda tárgyalása előtt hozták ezen döntésüket. Nekem sántít a dolog, hogy két nappal az imént említett tárgyalás előtt jelent meg ez a közlemény a sajtóban, amit persze a baloldali média egyből fel is kapott és már a Jobbik szétesését vizionálta. Mindenkit megtudok nyugtatni vagy éppen a baloldalt elkeseríteni, hogy szó sincs a Jobbik szakadásáról, széteséséről egyszerűen három ember kilépett, ilyen minden párt életében előfordul. Ők megindokolták levelükben, hogy miért léptek ki, mi pedig elfogadtuk kilépésüket, és a párt élete megy tovább. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a három volt tagtársunk már másfél éve érdemi munkát nem végzett a párton belül. Itt volt két vezetőségi tag is, ők nem jártak már vezetőségi ülésekre sem, az országos rendezvényeken nem vettek részt. Még egyszer hangsúlyozom mindezek ellenére az időzítést, nem tartom szerencsésnek.

- Nemzeti Ünnepünkön, március 15-én több megemlékezés lesz az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 160-ik évfordulóján az egész Kárpát- Medencében és Budapesten is. E jeles ünnep előtt Budapest V. kerületének polgármestere, Rogán Antal, különös ötlettel állt elő. Mit szól Ön ehhez?

- Én, Rogán Antal polgármester úr munkáját kritikusan szemlélem, nem igazán fedezem föl az ő politikai mozgásában, hogy a jobboldali pártok, köztük a Jobbik segítette polgármesteri székhez, ugyanis a 2006-os önkormányzati választásokon a Jobbik, Rogán Antalt illetve a Fideszt támogatta az V. kerületben. Ha így folytatódik ez a mozgás, el kell gondolkodnunk, hogy ez a szövetség a részünkről fenntartható-e.

- Egy korábbi interjúban említette, hogy a párt népszerűsége egyre nő és a jelek szerint elérhető a Parlamentbe való jutás, hisz a statisztikák szerint 6-8%-on állnak. Összegezné a jelenlegi helyzetet?

- Igen, valóban ezt állítottam egy fél évvel ezelőtt, azt is mondtam, hogy főleg Kelet-Magyarországon jelentős a Jobbik népszerűsége. Hála Istennek azóta elmondhatom, hogy az ország egész területén, így Nyugat-Magyarországon is egyre nő a támogatók és a tagok létszáma. Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy nagyon sok olyan szimpatizáns is van, akik nem merik nyíltan vállalni elkötelezettségüket a párt mellett, mert esetleg kellemetlenségeik lesznek a munkahelyükön. Itt is látszik, hogy ma Magyarországon nem az MSZP-nek,SZDSZ-nek, nem a cigányságnak kell félnie, hanem azoknak az embereknek, akik az ország javát akarják, és akik büszkék arra, hogy magyarnak születtek!

Végül a Magyar Gárda köszönet nyilvánítását idézzük, amelyet a március 12-ei bírósági tárgyalás után tettek közzé!

A Magyar Gárda Egyesület ellen indított per első tárgyalási napja korrekt módon, jó hangulatban telt el. Ismertetésre került a Fővárosi Főügyészség keresete, valamint a védelem ellenkérelme is.
A jelenlegi kormánynak, a mögöttük álló politikai köröknek és az Országos Cigány Önkormányzatnak az a vérszomjas vágya, hogy a mai napon egy rögtönítélő bíróság oszlassa fel a Gárdát, nem teljesült, a bíróság május 19-ére halasztotta a tárgyalást. A védelem - nemzetközi és hazai emberjogi hivatkozások felvonultatása által - bomba erős érvekkel támasztotta alá kérelmét. A mai napot a Magyar Gárda Egyesület egyértelműen sikerként könyveli el. A Magyar Gárdát nem lehet feltartóztatni, mert mögötte széleskörű és feloszthatatlan társadalmi bázis, akarat és szimpátia gyülemlett fel.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki távolról lélekben vagy a helyszínen személyes jelenlétével fejezte ki szolidaritását a Gárda irányába.

Kolompár Orbánnak és embereinek szerencsére gyalázatos provokációjukkal sem sikerült megzavarniuk az eseményt. Az Egyesület megvizsgálja a lehetőségeit annak, hogy az OCÖ vezetője ellen feljelentést tegyünk minősíthetetlen magatartása miatt.

Magyar Gárda Egyesület

Várhelyi Elemér
Győr/2008
FÚSZ

http://fusz.hu/node/8168
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: provokációjukkal, minősíthetetlen, önkormányzatnak, feloszthatatlan, magyarországon, rendezvényeken, szolidaritását, valószínűségét, felvonultatása, feltartóztatni, publicisztikák, megszólaltatni, fegyelmezetten, munkahelyükön, választásokon, polgármesteri, természetesen, hozzátartozik, önkormányzati, polgármestere, összefoglalta, nyilvánítását, megindokolták, gondolkodnunk, szabadságharc, szerencsésnek, népszerűsége, fenntartható, feljelentést, feloszlassák, ismertetésre, ellenkérelme, tárgyalásról, lehetőségeit, megzavarniuk, megvizsgálja, jelenlegi politikai, március 12-én, érdeklődők mellett, rendezvény előtt, bírósági tárgyaláson, március 12-i, ellenoldal részéről, újabb tárgyalási, bíróságnak kitűznie, hosszadalmas procedúra, tények tudatában, újabb felemelő, közelmúltban három, imént említett, baloldali média, baloldalt elkeseríteni, Vona Gábor, Pártok Házában, Magyar Gárda Egyesület, Magyar Gárda, Vona Gábort, Elnök Úr, Magyar Gárda Egyesületet, Nemzeti Ünnepünkön, Kárpát- Medencében, Budapest, Rogán Antal, Rogán Antalt, Hála Istennek, Fővárosi Főügyészség, Országos Cigány Önkormányzatnak, Magyar Gárdát, Kolompár Orbánnak, Várhelyi Elemér,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Őrizkednünk kell...  A másik dolog,  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Makszim Gorkij gondolata  Egy hatékony szolga  Popper Péter szavai  Szép estét  A boldog családok mind hasonló...  Alázat  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy hatékony szolga  képre írva  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Hiányzik  Az engedelmesség miért nem vál...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Fekete István - Akác  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fehér virág  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A jó emberek mindig szépek mar...  Erdőn  Gonosz démon-álarc  Kaffka_Margit  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Alázat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Alvó cicák  Hiányzik  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  A televizió nem a kultúrát kép...  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Albert Einsteinről  Png nő  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Reggel van  s immár én is felragyogva, ért...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép napot kívánok  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kutya  Facebookon kaptam  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy bizonyos határt 
Bejegyzés Címkék
jelenlegi politikai, március 12-én, érdeklődők mellett, rendezvény előtt, bírósági tárgyaláson, március 12-i, ellenoldal részéről, újabb tárgyalási, bíróságnak kitűznie, hosszadalmas procedúra, tények tudatában, újabb felemelő, közelmúltban három, imént említett, baloldali média, baloldalt elkeseríteni, párt élete, három volt, párton belül, országos rendezvényeken, egész Kárpát-, jobboldali pártok, 2006-os önkormányzati, részünkről fenntartható-e, korábbi interjúban, párt népszerűsége, jelek szerint, statisztikák szerint, jelenlegi helyzetet, ország egész, tagok létszáma, párt mellett, cigányságnak kell, ország javát, március 12-ei, védelem ellenkérelme, jelenlegi kormánynak, mögöttük álló, rögtönítélő bíróság, bíróság május, helyszínen személyes, lehetőségeit annak, provokációjukkal, minősíthetetlen, önkormányzatnak, feloszthatatlan, magyarországon, rendezvényeken, szolidaritását, valószínűségét, felvonultatása, feltartóztatni, publicisztikák, megszólaltatni, fegyelmezetten, munkahelyükön, választásokon, polgármesteri, természetesen, hozzátartozik, önkormányzati, polgármestere, összefoglalta, nyilvánítását, megindokolták, gondolkodnunk, szabadságharc, szerencsésnek, népszerűsége, fenntartható, feljelentést, feloszlassák, ismertetésre, ellenkérelme, tárgyalásról, lehetőségeit, megzavarniuk, megvizsgálja, polgármester, évfordulóján, statisztikák, elkeseríteni, rendezvényen, közelmúltban, hivatkozások, szakadásáról, széteséséről, cigányságnak, szimpatizáns, hangsúlyozom, egyértelműen, jelenlétével, hosszadalmas, megemlékezés, főügyészség, készségesen, hangulatban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.